fredag, oktober 30, 2009

hjälp mig....

Jag har funderat på vart folk köper sina tyger..

  1. Vart köper DU dina tyger??
  2. Är interlock lite "fastare" än trikå?? Eller vad är skillnaden?
  3. Vart köper du mudd? Viss mudd är så slapp, oftast så består den väl av 100% bomull då, jag vill ja mudd som är formfast men men stretch som är skön för barnen.
  4. "barnresår" som är mjukare än vanlig resår, vart köper man det? Verkar inte finnas någonstans..

Jag har beställt (och fått hemlevererat) djungeltyget från JNY och det var ju underbart! Men ganska dyrt med frakten. 400 spänn för 2 meter ;)

Är ute efter ett mönster på muddbyxor i stl 3 år ( stl 98 alltså) Hittar inget på varken Allt om handarbete eller Stoff och Stil.. Nån som kan tänka sig att dela med sig??

torsdag, oktober 29, 2009

dagens lärdom... ;)




Detta blev sytt idag. Då fick jag också lära mig att snedremsa i halsringningen INTE är smidigt.. det fick jag så klart lära mig den hårda vägen :(

Jag tänkte trikå+ halsringning= trikåsnedremsa och sen är allt bra.... Men så funkade det tydligen inte. Det skulle ju inte gå att få igenom ett huvud där. Så det var bara att ta fram sprättkniven och sätta igång.. givetvis så hade jag ju även sytt i ärmhålen... suck. Det fick bli mudd istället. Mönstret är egentligen en sommarklänning men jag tog av den ca 15 cm för jag ville ha den som tunika som kan stoppas ner i overallen i vinter!
Givetvis så ska det vara en tröja under tunikan, men här fick jag passa på att ta en bild medans Mellan var med på noterna ;)
När ska man använda trikåsnedremsa?????
Material: en "stickad" trikå med grön,vita och marin-ränder. Marinblå mudd.
Mönster: både tunika och tights är från Allt om Handarbete nr ?/09
Bra: Funkade bra med mudd. Håller ihop bra och ser bekvämt ut.
Dåligt: Denna förbannade snedremsa som blev helt fel.. Jag fattar fortfarande inte vad jag ska göra med den, som jag inte kan göra med vanlig snedremsa..

"mamma, vi su i käll?"


Mellan börjar ta efter mammas syintresse ;) "Mamma, vi su i käll?" sa hon i onsdags kväll. Klart att vi kan sy, gumman... Detta är resultatet! Supermjuka och tunna tights som jag gjorde om lite och klippte raka i benen och satte på en randig mudd. Bevisligen så kan man göra dem ännu bredare för att få ännu mer pös vid mudden. Mellan är nöjd och har talat om för alla att hon minsann sytt dem själv ;)
Material: Tunn, mjuk gråmelerad trikå med randig mudd.
Mönster: Allt om Handarbete nr ?/09
Bra: Att de blev bra, trots att jag sydde i stl 98 ( hon har egentligen stl 92) Mellan är själv väldigt nöjd och det är huvudsaken ;)
Dåligt: testade en ny "dubbeloverlocksöm" på min symaskin och det blev väl sisådär, men det duger att ha på sig till dagis..

onsdag, oktober 28, 2009

livebild

Här är Mellans höstkläder in action.. de är supermjuka och varma ;) Hon är nöjd och jag blev jättenöjd själv med resultatet.. Det var mitt första blixtlås och det gick utan problem.. Ska nog göra denna modell som vårjacka sen...

tisdag, oktober 27, 2009

jag är med och tävlar..


Hos Lilla NovaK tävlar jag om ett av dessa plagg.. var med och tävla du med ;)

måndag, oktober 26, 2009

höstset klart.. minus dragkedjan då..




"Mellans" höstset är klart. Förutom att det fattas dragkedja och en fåll längst ner, men den är lite beroende av dragkedjans längd.. Tror att jag syr på en fåll, för jackan blir nog lite kort annars.. Jag satte även mudd i luvan, tycker att det blir mysigare att ha på sig och den håller ihop bättre.
Tack snälla Siri för mönstret. Du är underbart snäll. Tack även till Rättvisa barn för jakten på dragkedja.. tyvärr fanns ingen i rätt färg och längd, så det får bli en tripp till Karlskoga för ett inköp.

Material: Bävernylon och fleece från allt om handarbete

Mönster: Meedom som Siri var supergullig och skickade på posten

Bäst: Ja setet blev mysig helt enkelt och Mellan kommer onekligen synas i denna färg.. ;)

Sämst: Har ni sytt i bävernylon?? OJ vad det repar upp sig snabbt.. Men det är bara att sicksacka allt från början så funkar det jättebra!

lördag, oktober 24, 2009

halvlek..

Nu har jag kommit halvvägs med "Mellans" höstset. Det tar en väldans tid att sy stickningar i bävernylon, för det glider iväg, men det blir ju finare och ser mer arbetat ut.. Så stickningar blir det.. Dragkedja får jag tyvärr åka till Karlskoga för att köpa, finns inte i min lilla stad :( Kanske det skulle kunna hinnas med på måndag? Om inga större konstigheter infinner sig så borde hon alltså kunna ha detta till dagis på tisdag....

torsdag, oktober 22, 2009

vem är du???

Besöksmätaren tickar iväg som bara den.. Vem är du? Har du någon blogg som jag inte besökt än? Lämna gärna en kommentar och/eller länk ;)

onsdag, oktober 21, 2009

livebild på fleecebyxorna med lagomt långa ben ;)

Nu är fleecebyxa nr två färdig. Tur att de är så smidiga att sy.. De är mycket omtyckta av Mellan, som har haft dem på sig över pyjamasen hela morgonen ;)

tisdag, oktober 20, 2009

kaos :(

Fleecebyxorna blev superstora så jag bestämde mig för att göra om dem.. Jag tog bort all mudd och skulle klippa ner midjan lite... Råkade ta lite fel bara och klippte av ena benet rejält !!! ops... Jaha, bara sätta sig och göra ett par nya....... så kan det gå när man tror att man kan detta och inte behöver tänka sig för... men, men, jag kommer Aldrig göra om samma misstag igen!

måndag, oktober 19, 2009

typ färdigt...

Tack snälla Äppel päppel design och Rättvisa barn för all hjälp med att få bloggens layout snygg. Nu fattar jag iallafall hur jag ska göra, även om det är lite justeringar kvar ;)

Jag kan ju länka nu också ;)

knasig layout..

Jo jag vet att det ser lite knasigt ut på sidan just nu.. Vet inte riktigt hur jag får texten innanför "pärlranden"... Nån som vet hur jag ändrar det???

söndag, oktober 18, 2009

Nalle Puh i massor

Det blev två Nalle Puh-mössor sydda i eftermiddag. Ville prova att rita ett nytt mössmönster, så detta tyg fick duga till första försöket.

Jag tog huvudomkretsen minus någon cm men Lillans mössa ser superstor ut.. Ja det blir kanske till att sprätta ikväll då :(

Mönster: eget

Material: Helt underbart mjuk trikå som jag har haft liggande i kanske 10 år..

Bra: mjuka och härliga mössor att ha när det inte är 100 minusgrader

Dåligt: Att Lillans mössa troligtvis är superstor..

fleecebyxor äntligen färdiga...

"Mellans" gosiga fleecebyxor är nu klara.. Gjorde så klart några misstag men alla är vi barn i börja.. Inga misstag som inte går att trolla bort dock ;) De duger att ha på morgonen när vi går till dagis...
Mönster: Meedom stl 92 som jag förlängde lite i benen

Material: Koksgrå fleece från Allt om Handarbete

Bra: Himla mysig och tjock fleece som jag tror kommer bli användbart.. Blir varmt om rumpan och benen.

Dåligt: Tror att mudden i midjan är för stor (hon är inte hemma så jag kan inte mäta) men det går ju att justera. Därför finns heller inga stickningar...

Av nån anledning så klippte jag enkelmuddar till benen... knasigt, men jag använde dem som smalare mudd istället för den resår som det egentligen är tänkt i mönstret..
Muddarna var också tänkta att vara mörka, men då den lokala tygaffären aldrig tycks få in det, så tog jag ljusgrå istället.

fredag, oktober 16, 2009

fleecebyxor på g...

Jag håller på med ett par grå fleecebyxor till min 2-åring. Kanske blir jag klar i kväll?

torsdag, oktober 15, 2009

4 x mössor...



Nu drar vi gång då ;)

Det har inte blivit så himla mycket sytt, desto mer mönsterritning. Men nånstans måste jag ju börja. Mönster kan man ju aldrig få för många av ;)

Några mössor har det ändå blivit... en mössa till stora tjejen har tyvärr sprungit bort så den finns inte med på bilden, antagligen så är det lagd på ett superbra ställe, och nu hittar jag den inte :( Tur att mamma kan fixa nya ;)

Alla fyra mössorna är fodrade med fleece. Samma grå fleece som de två översta även har på utsidan. Ljunglila och svart trikå ytterst på de två nedersta mössorna. De enda mössorna som egentligen blev bra i modellen är de två som är helt i fleece. Det ser ut som att båda bebismössorna är sydda efter samma mönster, men så är inte fallet. Den med svart trikå är för liten... även den med lila trikå är lite liten.. min minsta dotter är 5 månader, kanske skulle den passa på en yngre bebis..


måndag, oktober 12, 2009

ojojoj en blogg!

Välkommen till min blogg!
Inom kort så dyker det upp bilder på mina skapelser ;)